Tema 5: aprenentatge a Internet




Bon dia a tots!
Hui us parlaré del tema 5, de l’assignatura TIC i dinàmica aplicades al TILC, on hem navegat per Internet explorant i descobrint diferents recursos relacionats amb l’aprenentatge. D’aquesta forma, hem vist alguns dels recursos més habituals i útils per al procés d’ensenyança i d’aprenentatge.
En primer lloc, WEBQuest:
Bàsicament, consisteix en el plantejament d’una tasca als alumnes on han de cercar informació, comprendre-la i transformar-la amb la finalitat que construïsquen el seu propi coneixement. D’aquesta forma es combina el contingut curricular amb les TIC i amb la motivació, i conseqüentment l'atenció, percepció i implicació dels alumnes incrementa considerablement.
Recomane la WEBQuest “Sí a la interculturalitat”, ja que a més de ser un tema de la meua especialitat, és un tema que serveix per utilitzar amb qualsevol curs i en qualsevol moment. A més, la tasca està molt bé plantejada i explicada.

En segon lloc, caceres del tresor:

Aquest recurs d’aprenentatge és, sense lloc a dubte, un recurs molt motivador per als alumnes. La funció dels alumnes és resoldre unes preguntes a través de la informació que troben en les URLs proporcionades pel professor i, posteriorment, contestar una última pregunta en grup a partir de la informació obtinguda en les preguntes anteriors. Les caceres del tresor tenen un valor afegit i és el de la senzillesa i, per tant, són vàlides per a qualsevol alumne.

Tanmateix, el principal problema és que no hi ha moltes caceres del tresor en Internet, altres estan desactivades i tampoc hi ha gran varietat, però és molt bona opció elaborar una cacera del tresor pròpia, ja que és un recurs molt dinàmic i es pot utilitzar en moltíssimes ocasions. 

En tercer lloc, els blogs:

Els blogs són diaris publicats en Internet (com aquest en el que estic escrivint i vosaltres llegint) amb la finalitat de compartir notícies, opinions i entrades de qualsevol àmbit, en format textual o multimèdia. Aquest recurs és senzillament fabulós, ja que es pot adaptar a qualsevol ús en el procés d’aprenentatge i d’ensenyança, i el poden utilitzar tant professors com alumnes.

Personalment, considere que la utilització d’un blog (en aquest cas el blog en el que ens trobem ara) aconseguix que la persona que escriu reflexione i assimile els conceptes i les eines que va descobrint en la assignatura.

Per últim, les Viquis (Wikis):

Les viquis són pàgines web on trobem informació molt àmplia sobre qualsevol tema. La principal característica d’una viqui és que la construïxen els propis autors i posteriorment qualsevol persona pot editarla; d’aquesta forma es va creant una xarxa d’informació molt gran i col·laborativa. Segurament, la que tots coneixem és la Viquipèdia. Quant a l'àmbit educatiu, les viquis són molt útils perquè les seves principals característiques són la rapidesa, la fàcil accessibilitat i la gran amplitud d’informació que tenen. 

Espere que us haja agradat aquesta entrada.

Salutacions!


Comentarios

Entradas populares de este blog

Recomanació d'una WEBQuest

Recomanació d'un vídeo