TEMA 3: COMUNICACIÓ A INTERNET


Benvinguts i benvingudes i feliç any nou,

Hui comentaré el tema 3 que hem tractat, en l'assignatura TIC i dinámica d'aula aplicades al TILC, al voltant del tema de la comunicació a Internet. Concretament, hem aprés què són les xarxes socials, el tipus que hi ha, els avantatges i els desavantatges, les possibilitats educatives que tenen, què és l’etiquetatge i la tecnologia mòbil. A més d’aprendre molt, com sempre, he pogut intercanviar les meues idees personals respecte al tema en qüestió amb la resta dels meus companys, i he pogut apropar-me molt a les seues opinions i reflexionar-les detingudament.
Per una banda, quant a l’ús de les xarxes sociales a l’aula no sóc molt partidaria d’utilitzar-les, al menys en totes les assignatures. No obstant això, també veig els avantatges que aporten aquest tipus d’eines i per això també les integraré en la meua especialitat d’orientació educativa. La meua proposta seria utilitzar la xarxa vertical Edmodo (xarxa que no coneixia) amb la finalitat  de desenvolupar la competència digital de tots els que l’usen i per millorar la interacció de tots. Edmodo és una xarxa on poden participar professors, alumnes, pares i mares i on la seguretat és inqüestionable. A més, és una eina gratuita, personalizable i compatible amb tots els sistemes operatius. En el meu cas, es tractaran temes com la convivència del centre educatiu, l’atenció a la diversitat, l'educació intercultural, alumnat amb NEE, altes capacitats, interacció amb families, etc. Concretament, la xarxa Edmodo s’utilitzaria per:

·         Publicar dades de les xarrades que farem, dels dies significatius per al centre, d’exercicis, treballs…

·         Penjar tot tipus de materials que s’utilitza en les interaccions amb els alumnes, pares i mares, en el centre educatiu…

·         Als alumnes que tindran l’oportunitat d’opinar, de preguntar dubtes i qüestions al voltant de qualsevol tema i a qualsevol hora.

·         Involucrar als pares i mares per fomentar i millorar tots els temes que es tracten.

·         Involucrar als pares i mares per a que pregunten qualsevol aspecte o tema.

Per altra banda i per a concloure, pel que fa al m-learning o a l'aprenentatge ubicu considere que és un recurs d’aprenentatge útil i possible per a qualsevol assignatura a fi de treballar i aprendre, però en la meua especialitat d’orientació educativa no el veig tan útil, almenys per a mi. Per la meua part, tractaré de fer les interaccions amb els alumnes cara a cara, més cercanament. 




Comentarios

Entradas populares de este blog

Recomanació d'una WEBQuest

Tema 5: aprenentatge a Internet

Recomanació d'un vídeo