Tema 7: Experiències TIC a l'aula

Bona vesprada a tots i feliç dimarts!

Hui us parlaré del tema 7 de l’assignatura TIC i dinàmica aplicades al TILC.  Concretament en aquest tema hem vist els aspectes fonamentals que hem de tindre en compte quan desenvolupem una experiència docent amb TIC. 
En primer lloc, hem de tindre en compte la disposició o organització de l’aula. Podem trobar les següents maneres d’organització:
  • Aula d’informàtica
  • El racó de l’ordinador
  • Aula mòbil
En aquest apartat, he de dir que personalment m’agradaria trobar-me un aula amb racó de l’ordinador o amb un aula mòbil. Considere que aquestos tipus d’organització s’adapten molt més a l’especialitat d’Orientació, principalment perquè es treballa per grups molt reduïts i perquè destaca molt més el treball interactiu i directe amb els alumnes.
En segon lloc, hem vist els programes i les aplicacions web (programari) que són la part del contingut i és on el professor ha d’anar constantment buscant i descobrint noves eines per a utilitzar.
En tercer lloc, s’ha de fer referència als aspectes pedagògics per tal de tindre les consideracions oportunes i integrar les TIC correctament. En aquest apartat també hem vist el mètode TPACK que consisteix en les estratègies, coneixements tecnològics, pedagògics i disciplinars necessaris per a aconseguir la millor versió del procés d’ensenyament i d’aprenentatge.
En quart lloc, ens hem endinsat en les experiències TIC, concretament en com introduir-les de manera normalitzada. 
D’una banda, hem vist experiències de centre que impliquen a tot el claustre de professors. En aquest cas, el model TIC-TAC és el que orienta la introducció de les TIC.
D’altra banda, hem vist experiències d’aula on s’implica al docent o docents d’un aula o cicle concrets. En aquest apartat, hem vist molt exemples d’aquest tipus d’experiències. Personalment, m’ha agradat moltíssim aquesta part perquè veig que cada vegada més i més s’estan utilitzant les TIC i, conseqüentment, els alumnes aprenen d’una manera molt diferent a la que, per exemple, jo he viscut. Dels exemples que hem vist, el que més m’ha agradat ha sigut el vídeo on s’utilitza la pissarra digital amb els alumnes de l'Escola Pau Casals de Sant Joan Despí i on destaca el treball en grup, l’aprenentatge autònom, la interacció, etc. utilitzant les TIC, per descomptat. Us deixe el vídeo perquè pugueu veure-lo:

Espere que us haja agradat.






Comentarios

Entradas populares de este blog

Recomanació d'una WEBQuest

Tema 5: aprenentatge a Internet

Recomanació d'un vídeo